Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře

27. 4. 2009
 
4 plátky kuřecích prsíček
100 g šunky
150 g žampionů
50 g Rama Classic
150 ml Rama Cremefine na vaření
 sůl
 pepř
 
Na Ramě osmažíme na nudličky nakrájenou šunku a na kousky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, necháme chvíli dusit, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a opět podusíme. Nakonec směs podlijeme smetanou. Podáváme s vařenými bramborami.
 
 
 
 6 kuřecích řízků
6 plátků šunky
6 plátků tvrdého sýru
1 hrst libečku
6 lžiček hořčiče plnotučné
 sůl, pepř
250 ml Rama Cremefine ke šlehání
dle potřeby hl. mouku,
vejce, strouhanku
2 lžíce Rama Culinesse
 
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Pomažeme hořčičí, posypeme libečkem. Poklademe plátky šunky a sýra a zabalíme do taštičky. Je lepší sepnout párátkem. Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a naskládáme do ohnivzdorné mísy vymazané Ramou Culinesse. Zalijeme smetanou a dáme zapéci.
Podáváme s bramborovou kaší.
 
 
 
40 dkg kuřecích prsou
0,25 l Rama Cremefine ke šlehání
5 lžic hořčice plnotučné
1 lžíce Rama Classic
500 g těstovin
Sůl, pepř
 
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na rozpuštěné Ramě cca 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a smetanu, provaříme a podáváme nejlépe s těstovinami.
Poznámka: Je to rychlé a velmi dobré jídlo
 


4 kuřecí prsa
2 lžíce kremžské hořčice
 sůl
 pepř
 Bertolli Classico olivový olej
 
Kuřecí plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Ihned můžeme smažit na Bertolli olivovém oleji. Je to výborný a hlavně velice rychlý recept bez nakládání masa.
Poznámka: Místo kuřecích prsou můžeme použít jakékoliv jiné maso.
 
 
 
4 kuřecí řízky
2 vejce
3 lžíce solamylu
3 stroužky česneku
1 lžička pálivé papriky
1 lžička sladké papriky
1 lžička majoránky
1 lžička kari
 Těstíčko:
1 ks vejce
 2 lžíce hladké mouky
2-3 lžíce mléka
sůl
 
V hluboké misce smícháme vejce, solamyl, koření a prolisovaný česnek. Řízky naklepeme, osolíme a ponoříme na noc do marinády. Druhý den připravíme těstíčko smícháním vejce, mléka a mouky. Těsto musí být "patlavé". Řízky namočíme do těstíčka a ihned smažíme.



4 krůtí stehenní řízky
4 plátky slaniny
2 nožičky párku
1 pórek
1 kyselou okurku
1 papriku
sůl, pepř
2 lžíce Rama Classic
 
 
Řízky naklepeme osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 1 plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky - zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do Ramou vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy. Podáváme s bramborami nebo houskovým knedlíkem.


 
Kuře s nudlemi

4 kuřecí stehna
nudle (těstoviny)
ementál
oregano
trochu másla
 
Osolená a opepřená stehna s trochou másla upečeme v troubě do zlatova. Nudle (nebo jiné těstoviny) uvaříme. Hotová stehna se pokryjí každé zvlášť vrstvou nudlí. Posypeme oreganem a bohatě strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby.
 
 
 


kuřecí prsa
1 smetanový bílý jogurt
1-2  vejce
sůl,  pepř
strouhanka se sezamovým semínkem
koření (kari, mletý muškát.květ ...)
 
Kuřecí řízky jemně naklepete, osolíte, opepříte. Do nádoby s víčkem rozmícháte marinádu: bílý jogurt, do něj klepnete vejce a osolíte, opepříte a přidáte koření (muškátový květ, kari, česnek, co kdo má rád). Řízky v marinádě důkladně obalíte a necháte je v ní minimálně do druhého dne uležet. A pak opatrně je obalujete pečlivě ve strouhance. A potom smažíte, ale velmi opatrně, protože maso je křehké a šťavnaté.
 
 
 


5 kuřecích (krůtích) řízků
sůl, mletý zázvor
Knorr Kořenicí mix Gyros
česnek
1 lžíce chilli omáčky
asi 2 lžíce sojová omáčka
asi 2 lžíce worčestrová omáčky hladká mouka
dle potřeby Knorr Hotová jíška tmavá
1/4 - 1/2 Rama Cremefine na vaření
 
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, gyros kořením a propasírovaným česnekem, to celé obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Přidáme chilli chilli  omáčku, sójovou omáčku a worčestrovou omáčku, a zalijeme vodou. Pokud je to nutné, zahustíme tmavou jíškou, a nakonec přidáme smetanu - Ramu Cremefine na vaření. 
 
 
 


4 kuřecí prsa
5 paprik zelených
1 cibule, větší
Bertolli Classico olej
1 balení těstovin
20 dkg eidamu
 
Uvaříme těstoviny, nejlépe vrtulky. Na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a na proužky nakrájenou papriku. Vše podusíme doměkka. Smícháme těstoviny se směsí v zapékací míse,  posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby


 
 
 


1500 g kuřecího masa
300 g jablek
500 ml černého piva
2 lžíce Rama
sůl, pepř, kmín
 
Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky a vložíme je dovnitř kuřete. Na pánvi rozpálíme Ramu a na ní ze všech stran opečeme celé kuře. Podlijeme asi 150 ml vody a dusíme v troubě pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme pivo a pečeme odklopené dalších 20 minut, než kuře zčervená. Průběžně podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.



1 kuře
1 lžíce Bertolli Classico olivového oleje
Sůl
grilovací koření
pepř
4  žemle
5 lžic mléka
1 vejce
1 lžíce Rama
150 g zeleniny (mrkev, hrášek, brokolice, apod..)
muškátový oříšek
petrželka
 
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme grilovacím kořením, posolíme a opepříme. Nádivku si připravíme tak, že žemle nakrájené na kostičky namočíme do vlažného mléka se žloutkem. Přimícháme Ramu a doměkka podušenou zeleninu.Nakonec do nádivky zamícháme sníh z bílku, strouhneme muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nádivkou plníme kuře. Pečeme asi 40 minut a podléváme výpekem, popřípadě vodou.
 
 
 


1 kuře
1 dcl Rama Culinesse
1 stroužek česneku
100 g nakrájené cibule
1 lžička soli
1 lžíce cukru
 worcester
1 lžíce octa
100 ml Kečup Hellmann´s
100 ml vody
 
Omyté a naporcované kuře vložíme do pekáče a během pečení potíráme kořenovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Kořenovou omáčku vyrobíme tak, že cibuli, sůl, ocet, cukr, worcester, pepř, kečup a vodu smícháme a a 15 minut povaříme.

 


Kuře španělské
 
1 kuře, 200g šunky nebo šunkového salámu, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 4 stroužky česneku, 5 rajčat, pepř, sůl.
 
Kuře naporcujeme a opečeme ze všech stran na másle. Mezitím v jiném hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm jemně usekaný česnek. Osmahneme jenom krátce aby česnek nezhořkl a hned přidáme kousíček másla, nakrájená rajčata, osolíme a opepříme a dusíme. Až se šťáva vysmahne, podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme nasekanou šunku nebo salám, porce opečeného kuřete a ještě pod pokličkou dodusíme doměkka. Podáváme s brambory.
 

 


400 g kuřecích řízků
3 vejce
150 g strouhaného sýra
3 lžíce hladké mouky
4 lžičky Rama Culinesse
 
Kuřecí řízky překrojíme na 2-3 menší řízečky, mírně naklepeme a osolíme. Z vajec a strouhaného sýra uděláme těstíčko, řízečky z jedné strany obalíme v hladké mouce a na ni dáme kopeček těstíčka. Sýrem vložíme do rozpálené Ramy Culinesse a smažíme, až sýr zrůžoví. Pak obrátíme a dosmažíme do růžova i druhou stranu. Podáváme s bramborami v jakékoliv podobě, se zeleninovou oblohou, nebo salátem.



250 g kuřecího masa
¼ lžičky zázvoru, ¼ lžičky pepře
1 lžička soli, ½ lžičky papriky
4 stroužky česneku, 1 lžička citronové štávy
1-2 lžíce oleje, 1 pórek
1 balení listového těsta
 
Maso nakrájet na kousky velikosti mandle a smíchat s kořením, česnekem a citr. šťávou. Nechat minimálně 30 min. odležet a pak zprudka opéct. Z těsta vykrájet čtverce, naplnit směsí masa, uzlík zavázat pórkovým provázkem a upéct v troubě dozlatova.
 
 



1 kg kuřete
2 lžíce plnotučné hořčice
2 dcl oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce Aromat Knorr
3 dcl vody
pepř
sůl
cibule
 
Nejprve ušleháme olej, vodu, drcený česnek, pepř, vegetu, hořčici. Na dno pekáče  na kolečka nakrájíme větší cibuli, poklademe kousky naporcovaného a osoleného kuřete, zalijeme nálevem a necháme 24-48 hod v chladnu. Pečeme 20 min přikryté poklicí. Poté ji sundáme a dopékáme volně.



300 g kuřecích řízků
2 plátky plátkového sýra
½ hrnečku brokolice
sůl
Aromat Knorr
5 cl slivovice nebo jiného podobného alkoholu
Rama Classic
 
Kuřecí řízky  jemně naklepu, osolím a vetřu do nich Aromat Knorr. Brokolici nastrouhám zasyrova na jemno. Na pánvi rozpálím tuk a maso zprudka opeču z obou stran, poté snížím plamen a cca 5 min opékám. Na opečené řízky nasypu nastrouhanou brokolici, zakryju plátky sýra a nechám roztavit. Pak pánev sundám z plamene a přiliji panáka alkoholu, který opatrně v nakloněné pánvi zapálím a nechám vyhořet. Maso tak získá skvělou chuť, naposledy přidám oříšek Ramy Classic a podávám nejlépe s vař. brambory.



500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků
1 balení žampionů (konzerva)
100 g  eidamu
Rama Classic
Pepř, sůl
Knorr gyros kořenicí mix
 
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Knorr gyros kořenicí mix a opečeme na oleji. Houby pokrájíme a dusíme na másle doměkka. Pekáček vytřeme Ramou, vložíme prsíčka, posypeme houbami a rozložíme plátky eidamu. Pečeme, dokud sýr nezačne zlátnout. Podáváme s  bramoborami nebo s rýží.
 
 



1 kuře
2 malé bílé jogurty
2 lžíce Bertolli Classico olivového oleje
2 lžíce grilovacího koření
5 stroužků česneku
2 lžičky sekané petrželky
1 lžička sekané bazalky
 
Kuře naporcujeme, jogurty smícháme s Bertolli Classico olivovým olejem, kořením, bylinkami a drceným česnekem. Jednotlivé porce jogurtovou marinádou natřeme, už nesolíme a necháme 1 hodinku odležet. Naskládáme do pekáčku, podlejeme půl hrnečkem vody a pečeme asi 50 minut. Pokud pečeme v horkovzdušné troubě, maso poskládáme pouze na rošt. Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Poznámka: Jogurt udělá vynikající kůrčičku.



4 prsní kuřecí řízky
1 jogurt
1/2  citronu, 2 lžíce hořčice
10 dkg parmezánu, 10 dkg strouhanky
3 stroužky česneku, 15 dkg Rama Classic
2  vejce, sůl, bílý pepř, oregano, chilli, šalvěj
 
Řízky osolíme a opepříme. Smícháme vejce, koření, citronovou šťávu, hořčici, jogurt a rozetřený česnek, a v této marinádě necháme maso naložené do druhého dne. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem a ve směsi obalíme řízky. Naskládáme je do zapékací misky vymaštěné máslem. Pečeme zvolna asi 40 minut až mají řízky zlatavou barvu. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší.
 
 



600 g krůtího masa z prsou
2-3 stroužky česneku
sůl, pepř
1 lžíce koření (majoránka, petrželka, dobromysl)
4 lžíce Bertolli Classico oleje
2 lžíce Rama Máslová
2 lžíce hrubé mouky
3 dcl bílého vína
1 hrneček smetany
2-3 žloutky
150 g strouhaného sýra
tuk na vymazání zapékací misky
 
Krůtí maso nakrájíme na kostky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. V horkém oleji maso krátce osmažíme, až se zbarví dozlatova. Zapékací mísu vymastíme olejem a maso do ní vložíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a smetanou a rozšleháme. Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Zálivku nalijeme na maso v zapékací míse a v předehřáté troubě zapečeme pokrm dozlatova. Podáváme s bramborami nebo s hranolky.



1 kuře
50 g Rama Classic
4 stroužky česneku
200 g eidamu
1 Rama Cremefine ke šlehání
špetku soli
 
Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do Ramou vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme Ramou Cremefine ke šlehání. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut do zlatohněda. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.



1 ks kuřecí řízek marinovaný v jogurtu a kari koření
1/4 středně velkého pórku
1 malou cibuli
kari
mořská sůl
1 lžíce Bertolli Classico olivový olej
 
Na lehce rozehřátou pánev nalijeme trošku Bertolli Classico olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a ihned na ni vložíme plátek kuřecího masa. Rychle orestujeme z obou stran a podlijeme vodou. Přiklopíme poklicí, necháme 5 min. podusit a přidáme najemno nakrájený pórek. Dusíme dále pod pokličkou doměkka.



4 plátky kuřecích prsíček
sůl, pepř černý
1 lžíce Bertolli Classico olivový olej
1 balení sterilovaná kukuřice
1 lžíce kari koření
1 lžička solamylu
1 ks  cibule menší
150 ml Rama Cremefine ke šlehání
 Knorr Aromat
 
Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na   oleji dorůžova. Přisypeme kukuřici, kari, solamyl, pokrájenou cibulku, zalijeme Ramou Cremefine ke šlehání a ochutíme Knorr Aromatem dle chuti a povaříme.



600 g kuřecích prsíček
2 vejce
2 housky
sůl, olej, máslo
 
Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky (2 na porci), mírně naklepeme a osolíme. Housku (alespoň 1 den starou)  nakrájíme na jemné nudličky. Maso obalíme v rozšlehaných vejcích a v nudličkách z housky a  ihned dáme smažit do rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené řízky pokapeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme.
Příloha:  bramborová kaše, vařené brambory
 
 



kuřecí maso
1 konzerva žampionů
1 konzerva kukuřice
brokolice
sůl
grilovací koření
hladká mouka
olej
Rama Cremefine na vaření
0,5 l kuřecího vývaru (stačí přidat bujón do omáčky, doporučuji s tymiánem a česnekem)
 
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a posypeme grilovacím kořením, přilejeme 2 lžíce oleje, promícháme a můžeme nechat 10 minut odležet. Poté rozpálíme pánev, dáme 2 lžíce másla, necháme rozpustit a přidáme kuřecí maso. Orestujeme, a poté zalijeme kuřecím vývarem. Jakmile vývar začne vřít, zeslabíme a vaříme do změknutí masa, poté přidáme žampiony, kukuřici a brokolici, kterou nakrájíme na menší kousky. Takto vaříme už jen asi 7 minut, poté přilijeme Rama Cremefine na vaření a zahustíme moukou.



1 kg brambor
1 kuře
100 g nivy
150 ml Rama Cremefine na vaření
8 stroužků česneku
kari koření
grilovací koření
sůl
olej
Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, kterými vyložíme vymaštěnou zapékací misku. Na brambory poklademe porce kuřete, osolíme, okořeníme, přidáme nakrájený česnek, nahrubo nakrájenou nivu a zalijeme smetanou. Pečeme asi 60 minut



4 kuřecí řízky
2 lžíce měkkého tvarohu
sůl
kari
2  bílky
hladká mouka
strouhanka
Rama Culinesse
 
Naklepeme řízky, osolíme je, obalíme v hladké mouce, těstíčku a ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme k bramborové kaši. Na těstíčko promícháme tvaroh, bílky, sůl a kari koření.


  


4 kuřecích řízků
12 brambor
100 g plátkového sýra, 100 g slaniny
250 ml šlehačky
1 dcl vývaru
5 stroužků česneku, sůl, pepř, kmín, olej
 
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček potřeme olejem, maso naskládáme na dno, na maso položíme anglickou slaninu. Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a po vrstvách, které vždy osolíme a okmínujeme naskládáme na maso. Pečeme asi 30minut. Poté maso zalijeme směsí šlehačky a vývaru, do které jsme přidali nastrouhaný česnek. Po zalití na směs naskládáme plátkový sýr a pečeme ještě asi 15 minut.
 
 



2 vejce
0,25 l mléka
200 g zbytek tepelně upraveného kuřecího masa
2 stroužky česneku
1 lžíce Aromat Knorr
sůl
špetka kypřícího prášku
polohrubá mouka
Rama Culinesse
petrželová nať
 
Žloutky smícháme s mlékem, přidáme nadrobno nakrájené maso, rozetřený česnek, jemně nasekanou nať, Aromat Knorr, špetku prášku do pečiva a osolíme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těstíčko pak klademe lžící do rozpáleného tuku jako kopečky, které rozetřemena na placičky



400 g kuřecích prsíček
400 g tvrdého sýra
1 lžička soli, 1 lžička pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
125 ml Rama Cremefine na vaření
10 dkg Rama Classic
 
Kuřecí prsíčka omyjeme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme z obou stran sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do vymazaného pekáčku máslem. Posypeme nastouhaným tvrdým sýrem. Do rohů pekáčku nalijeme smetanu. Před vložením do trouby posypeme jemně paprikou a pokladame 4 slabé plátky másla. Pečeme ve vyhřáte troubě.



4 ks  kuřecích prsíček
10 dkg  šunky
10 dkg  žampionů
Rama Classic
Rama Culinesse
sůl, pepř
 
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opečeme po obou stranách na pánvičce s rozehřátým olejem a přeložíme na 4 čtverce alobalu. Žampiony pokrájíme na plátky, osmažíme na másle a rozložíme na kuřecí řízky. Šunku nakrájíme na hranolky, navršíme na řízky, alobal dobře uzavřeme, přeložíme na pánvičku a zapečeme. Jakmile se alobal nafoukne, pokrm vyjmeme, alobal rozstřihneme a podáváme.



600 g kuřecích nebo krůtích prsou
1 cibule,
1 menší pórek
4 rajčata,
 4 žampiony
50 g nasekaných upražených mandlí nebo arašídů
2 lžíce Bertolli Classico olivový olej
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička cukru
1 vejce
1 lžička solamylu,
1 lžička směsi Čína
dcl bílého vína
 
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a naložíme do směsi oleje, sójové omáčky, solamylu, cukru, vejce a koření. Necháme uležet alespoň 12 hodin. Potom smažíme na oleji a postupně přidáváme na proužky nakrájenou cibuli, pórek, žampiony a na dílky nakrájená rajčata. Nakonec přidáme nasekané arašídy (mandle), podlijeme bílým vínem, krátce podusíme a podáváme nejlépe s rýží.



1 kg brambor
5 stroužků česneku
2 balení Rama Cremefine na vaření
200 g kuřecího nebo vepřového masa
4 lžičky Rama Classic
25 dcl tvrdého sýra (dle vaši chuti a výběru)
hovězí bujón Knorr
 
Nejprve nakrájíme nadrobno maso (dle vašeho výběru) a orestujeme na pánvi a zatím necháme stranou. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a poklademe na pekáč. Na brambory dáme sádlo nebo máslo a posolíme, dáme další vrstvu brambor a posypeme Sypkým Hovězím bujónem Knorr (opatrně aby jste to neměli moc slané). Na další vrstvu brambor prolisujeme hlavu česneku (rovnoměrně), přidáme orestované kostičky masa, posypeme bujónem a polijeme Rama Cremefine na vaření. Pak dáme další vrstvu brambor, kterou také posypeme Sypkým Hovězím bujónem Knorr a také polijeme Rama Cremefine na vaření. Pak dáme péci do předehřáté trouby a před koncem přidáme nastrouhaný nebo nakrájený sýr.



300 g kuřecího masa
½ lžičky karí
½ lžičky grilovacího koření
1 lžička sojové omáčky
1 sklenice leča
2 stroužky česneku
1 lžíce Kečup Hellmann‘s
1 cibule
olej
 
Připravíme si těsto na bramboráčky jak ho máme rádi a upečeme je. Zároveň si připravíme náplň – maso orestujeme na oleji, přidáme koření, lečo, česnek, kečup Hellmann‘s a cibuli nakrájenou na kousky. Vše prohřejeme. Nakonec dáme směs na bramborák a ten přehneme na polovic.



40 dkg kuřecí prsa
3 dcl Rama Cremefine na vaření
20 dkg madeland (nebo jiný tvrdý sýr)
1 stroužek cibule
30 dkg žampionů
1 lžička sladké papriky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře
1 lžíce olivový olej Bertolli
1 lžíce másla
1 lžička tabasca (nebo jiného ostré koření)
 
Kuřecí prsa nakrájíme na velké nudle, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a necháme několik hodin, nejlépe do druhého dne odležet. Mezitím si na plátky nakrájíme žampiony, pokrájíme cibuli. Polovinu žampionů osmahneme na másle s cibulí, osolíme a přidáme tabasco. Do zapékací mísi poklademe připravená kuřecí prsa, posypeme strouhaným sýrem, osmahnutými žampiony s cibulkou a vše zalijeme Rama Cremefine na vaření. Dáme zapéci cca na 30min. Hotový pokrm ještě přizdobíme zbytkem žampionů, které také osmahneme na másle. Podáváme s vařeným bramborem.



1 balení kuřecích jater
20 plátků anglické slaniny
dle chuti brambory
Tatarská omáčka Hellmann’s
 
Kuřecí jatýrka jednotlivě zabalíme do plátků anglické slaniny a upevníme párátky. Naskládáme do zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě až slanina zrůžoví. Zapékací misku nemusíme vymazávat, játra nesolíme, při pečení přijmou chuť slaniny. Podáváme s vařenými brambory, tatarskou omáčkou a hlávkovým salátem. Je to kalorická bomba, ale jednou za čas si ji určitě můžeme dopřát!



4 kuřecí prsa (lepší stehenní řízky)
250 g žampionů
1 balení listového těsta
80 g anglické slaniny
1  cibule, 1  vejce
sůl, pepř
sezamové semínko na posypání balíčků
 
Osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme z obou stran. Rozpustíme máslo, na kterém jemně osmahneme krájenou cibuli. Přidáme na plátky krájené žampióny a podusíme. Ochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout. Z listového těsta vyválíme čtverec. Vložíme kuřecí prso, obložíme žampióny, navrch dáme plátek slaniny a zabalíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 200°C zhruba 20 minut. Podáváme samostatně nebo s vařenou zeleninou.



4  řízky z kuřecích prsou (po 150g)
1 KNORR Obalovací směs - trojobal
225 g listového špenátu
2 lžíce Rama Cremefine - zakysaný krém
sůl, pepř, muškátový oříšek
olivový olej Bertolli Classico
 
Listový špenát rozmrazíme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme Ramu Cremefine zakysaný krém smetanu a prohřejeme. 
Do každého kuřecího řízku ze strany vyřízneme kapsu. Kapsu naplníme špenátem a otvor uzavřeme párátkem. Vzniklé balíčky namočíme ve vodě a obalíme v KNORR Obalovací směsi. Maso není třeba solit, výrobek již obsahuje sůl. Smažíme na rozehřátém oleji při střední teplotě po obou stranách dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborami a zeleninou. 


   
 
 
Kuřecí řízky zbavíme blan, omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme, ale pozor! ve vajíčku, pak ve strouhance, v hladké mouce a opět ve vajíčku. Ihned dáváme na rozpálený tuk. Podáváme s bramborovou kaší


500 g kuřecích prsou
1 svazek pórku
2-3 lžíce Plnotučná Hořčice Hellmann's
1 Rama Cremefine smetana na vaření
sůl, pepř, olej
 
Kuřecí prsa podusíme na trošce oleje doměkka (přidat sůl a pepř). Když je maso měkké, přidáme pórek nakrájený na kolečka a chvilku dusíme. Nakonec přidáme hořčici a celou směs zalijeme Rama Cremefine smetanou na vaření. Necháme projít varem a podáváme s těstovinami.



4 kuřecí prsní řízky
10 dkg debrecínky
10 dkg eidamu vcelku
250 ml Rama Cremefine smetana na šlehání
sůl, pepř
 
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Eidam nastrouháme. Do remosky nebo pekáčku dáme řízky, na každý položíme plátek debrecínky, zasypeme strouhaným sýrem a opatrně zalijeme Rama Cremefine smetanou ke šlehání. Dáme zapéct asi na 45 minut.
 
 



2  vejce
1 lžíce magi
1 lžíce solamylu
1 lžička kari
1 lžička sladké papriky
1 lžička černého pepře
5-6 stroužků česneku
 
Řízky naklepeme a  mírně osolíme. Všechny ingredience smícháme dohromady a řízky v nich jakoby obalíme a vkládáme je do nádoby, nejlépe  s víkem. Zbytek marinády můžeme vylít na řízky, vše zavřeme a dáme na 24 hodin do chladna, aby se nám maso pěkně uleželo. Pak jen osmažíme v oleji.
 
 



600 g kuřecího masa
20 g šunky, 1 pórek, grilovací koření
150 ml kuřecího vývaru, 100 g nivy
1 Rama Cremefine zakysaná smetana
olej, petrželka
 
Kuřecí maso nakrájené na nudličky okořeníme a orestujeme na rozpáleném tuku. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce orestujeme. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou nivu. Prohřejeme a zalijeme vývarem. Až se niva rozpustí přidáme Rama Cremefine smetanu na vaření a nakonec posypeme zelenou petrželkou. Podáváme s vařenými brambory. Rama Cremefine smenatu na vaření můžeme nahradit Rama Cremefine zakysanou smetanou.




4  kuřecí řízky
2 červené papriky
2 cibule, 3 žampiony
8 větších brambor
150 g tvrdého sýra, Rama Máslová
sůl, pepř, grilovací koření a kmín
 
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory a žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka a papriku na proužky. Do zapékací misky vložíme alobal, který vymažeme Ramou. Poklademe na něj pokrájené brambory, které osolíme a okmínujeme. Na ně položíme řízky, cibuli, papriku a žampiony. Přikryjeme alobalem a dáme na 30 minut zapéct do trouby. Poté z vrchu alobal odejmeme a posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme.



4 kuřecí čtvrtky
25 dkg nivy
1 Rama Cremefine šlehačkana vaření
brambory
Knorr grilovací koření, sůl
 
Oškrábeme brambory a nakrájené na cca 1,5cm hrubé plátky poklademe na dno pekáče ( i v několika vrstvách). Osolíme a přidáme omyté kuřecí čtvrtky, které mírné okořeníme Knorr grilovacím kořením. Zasypeme na hrubším struhadle nastrouhanou nivu a  zalijeme šlehačkou. Pečeme v troubě dokud není maso měkké. Podáváme se salátem s čínského zelí nebo oblohou.



600 g kuřecích řízků
50 g slaniny
100 g šunkového salámu
kari koření, sůl
150 g  taveného sýru
50 g hladké mouky, 2 vejce
150 g strouhanky, olej na smažení
 
Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme na pánvičce, přidáme nakrájený šunkový salám, kari koření, trochu zarestujeme a vše promícháme s taveným sýrem. Touto směsí potřeme naklepané kuřecí řízky, přehneme, zaklepneme okraje paličkou nebo sepneme párátkem a osolíme. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme po obou stranách na horkém oleji. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.


 
 
 


2 lžíce lžíce oleje, 8  kuřecích stehýnek
1 jemně pokrájená cibule,
1 lžička mletého koriandru,
450 g rajčat,
2 lžíce rajčatového protlaku,
125 g mražených zrnek kukuřice
sůl, pepř,
2 sáčky rýže,
4 papriky
 
Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm kuřecí stehýnka dokud nezhbnědnou. Vyndejte je z pánve a dejte stranou. Přidejte cibuli a osmažte ji, pak vmíchejte koriandr. Přidejte pokrájená rajčata a rajčatový protlak. Vložte stehýnka a na mírném plameni duste asi 20 minut nebo dokud není maso měkké. Přidejte kukuřici a duste další 3 – 4 minuty. Osolte a opepřete dle chuti. Podávejte s rýží a salátem z různobarevných paprik.
 
 



1 kuře
1 balení sterilovaných žampionů
4 stroužky česneku
3 lžíce másla
1 cibule
3 lžičky grilovací koření
2 g sůl
1 balení Knorr vývar
 
Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle, přidáme zcezené žampiony, poklademe rozčtvrceným kuřetem posolíme, posypeme grilovacím kořením a prolisovaným česnekem, podlijeme vodou, přidáme Knorr vývar a vaříme do měkka. Po uvaření můžeme zahustit moukou rozmýchanou ve vodě. Mouku používáme tak jak je kdo zvyklý.Také lze po uvaření  z kuřete sundat kůži ale to záleží na chuti každého z nás. Jako přílohu lze použít kynutý knedlík, ale i vařené brambory. Tento recept mám od své již nežijící babičky. DOBROU CHUŤ!!



600 g kuřecích prsíček
1 hermelín, 100 g nivy
hrst oloupaných hrubě posek. mandlí
80 g másla, 1 lžíce polohrubé mouky
1 dcl bílého vína
1 dcl Rama Cremefine smetana ke šlehání
pepř, sůl, provensálské koření, olej
 
Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme hranolek hermelínu a hrubě posekané mandle, sepneme párátky. Opečeme na oleji, až jsou prsíčka měkká. Mezitím si připravíme z vrchovaté lžíce polohrubé mouky, soli a másla světle zlatavou jíšku. K ní přidáme rozdrobenou nivu, víno, provensálské koření a nakonec Rama Cremefine ušlehanou šlehačku. Obložíme citronem.



4 kuřecí řízky
500 g brokolice
150 g strouhaný sýr na zapečení nebo plátkový
sůl, pepř, koření podle vlastní chutě
Rama Culinesse
 
Řízky naklepeme a osolíme, opepříme a okořeníme, jak kdo má rád. Brokolici ohřejeme nad párou do poloměkka (nevařit doměkka!! – je lepší tvdrší). Pak po vychladnutí nasrtouháme na hrubém struhadle. Řízky orestujeme z obou stran, pak dáme do vypékací misky – na ně navršíme nastrouhanou brokolici a posypeme sýrem (nebo poklademe plátkovým sýrem). Dáme zapéct – stačí chvilku, jen než sýr změkne. Pokud nechceme „žhavit“ troubu – dá se brokolice i sýr na řízky přímo na pánvičce a zapeče se tam (ideální je pokud máme poklici na pánvičku). Příloha – brambory, nebo co kdo má rád.



1 sáček těstovin
400 g kuřecího masa
150-300 g žampionů
1 pórek
2 lžíce hořčice Hellmann‘s
1 svazek jarní cibulky
200 ml Rama Cremefine na vaření
 
Nejprve dáme vařit těstoviny. Mezitím si osmahneme cibulku, přidáme, kuřecí maso nakrájené na nudličky, osolené, opepřené, dochucené Knorr kořenícím mixem GYROS, osmahneme. Potom přidáme žampiony (nejlepší jsou z plechovky), porek, vše prohřejeme. Nakonec  přidáme hořčici a  vše zalijeme Rama Cremefine na vaření. Necháme lehce provařit a smícháme s uvařenými těstovinami.
Poznámka: Toto jídlo je výborné i nastudeno jako salát.



500 g těstovin (nejlépe Penne)
300 g kuřecích prsíček
4 dcl Rama Cremefine na vaření
2 dcl suchého bílého vína
2 dcl kuřecího vývaru nebo bujónu
2 střední bílé cibule
2 lžíce olivového oleje, 1 lžička másla
1 lžička kari, 1 lžička mleté kurkumy
sůl, pepř
 
Kuřecí prsa nakrájíme na cca 2 cm kousky. Na velké pánvi, nejlépe woku, rozehřejeme olivový olej a máslo. Zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a kuřecí orestujeme. Osolíme, dle chuti přidáme pepř. Maso vyjmeme, vzniklou šťávu zaprášíme kari a mletou kurkumou, podlijeme bílým vínem a vývarem. Necháme cca 15 minut vařit. Přilijeme smetanu, vaříme do zhoustnutí. Dosolíme, případně přidáme špetku pepře. Do omáčky vrátíme orestované kuřecí maso a prohřejeme.
Podáváme s těstovinami, nejlépe penne uvařené „al dente“.
K pití ideální suché bílé víno. Přeji dobrou chuť…
Poznámka: Kurkuma – indické koření podobné kari, lze běžně koupit.



600 g kuřecího masa
20 g šunky
1 pórek
0,15 l kuřecího vývaru
100 g nivy
1 Rama Cremefine na vaření
olej, grilovací koření
mandle
 
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujeme v rozpáleném tuku. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce orestujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou nivu, prohřejeme a zalijeme vývarem. Až se niva rozpustí, přidáme Rama Cremefine smetanu na vaření, zavaříme a nakonec posypeme zelenou petrželkou a sekanými mandlem.


 
 
 


½ kg kuřecího masa
1 lžička cukru
1 lžička pepře
1 lžička pálivé papriky
1 lžička soli
1 lžička kari
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce solamylu
3 lžíce vody
1 vejce
 
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky a smícháme s uvedenými ingrediencemi. Necháme v ledničce alespoň 6 hodin odležet. Na pánvi můžeme k masu přidat cibuli nebo pórek.



750 g kuřecích řízků
sůl
75 g máslo
200 g Rama Cremefine zakysaná smetana
150 g bílého jogurtu
1 dcl mléka
2 stroužky česneku
 
Nakrájené řízky mírně naklepeme, osolíme a na rozpuštěném másle zvolna opečeme po obou stranách.V misce prošleháme smetanu s jogurtem, mlékem a česnekem utřeným se solí a touto zálivkou zalijeme opečené řízky. Ještě chvíli společně podusíme. Podáváme s brambory nebo s rýží a zeleninovým salátem.
(Jogurtová marináda: Používání jogurtu je z indické kuchyně, já používám tento jogurtový dresing: bílý jogurt, prolisovaný česnek a cibuli, po půl lžičce: bílý pepř,mleté nové koření, mletý kmín, papriku a kari koření. Vejce nepoužívám. Vynikající jsou i vepřové kotlety.)



2  kuřecí prsa
sůl, pepř
mražená brokolice hrášek, kukuřice
150 ml Rama Cremefine na vaření
20 hrnečky sýra niva či cihla
krabí tyčinky - dle chuti
olej
 
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Vložíme do zapékací mysky. Posypeme brokolicí, můžeme přidat i nakrájené krabí tyčinky, kukuřici, hrášek. Vložíme do trouby a necháme asi 10 minut prohřát. Zalejeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Necháme ještě pět minut zapéct na kůrčičku a podáváme. Vhodné jsou vařené brambory, hranolky, americké brambory



1 kuře
4 plátky sýra
4 plátky šunky
2  bobkové listy
4 zrnka pepře
4 kuličky nového koření
4 kuličky jalovce
1/8  másla
 
Osolené kuře, ke kterému jsme přidali koření, pečeme za občasného podlévání na másle. Krátce před dopečením kuře rozporcujeme a na každou porci přitiskneme půl plátku šunky a tenký plátek sýra. Krátce zapečeme, aby se sýr jen částečně roztavil.



20 kuřecích křídel
2,5 dcl světlého piva
200 g polohrubé mouky
2 vejce
provensálské koření
pepř, sůl
Rama Culinesse
 
Křídla očistíme, vysušíme, osolíme, okořeníme a necháme asi 2 hodiny odležet. Z piva, vajec, polohrubé mouky připravíme těstíčko, v němž namáčíme jednotlivá křídla. Poté je vložíme do horkého oleje a zvolna dozlatova osmažíme. Podáváme se zelným salátem nebo s některou stolní omáčkou.



4  kuřecích stehen
1 balení krabích tyčinek
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
kari koření
 
Kuřecí stehna vykostíme, naklepeme i s kůží a posolíme. Kuřecí řízky poprášíme kari kořením, príp. Aromatem Knorr, protlačeným česnekem, vložíme 2 krabí tyčinky a zabalíme. Rolky položíme na alobal, pokapeme olejom a dobře zabalíme. Dáme péci do vyhřáté trouby na 25 - 30 minut, potom alobal otevřeme a dopečeme ješte 5 - 10 minut.
 
 



400 g kuřecích prsíček
400 g tvrdého sýra
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
125 ml Rama Cremefine na vaření
10 dkg Rama Classic
 
Kuřecí prsíčka omyjeme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme z obou stran sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do vymazaného pekáčku máslem. Posypeme nastouhaným tvrdým sýrem. Do rohů pekáčku nalijeme smetanu. Před vložením do trouby posypeme jemně paprikou a pokladame 4 slabé plátky másla. Pečeme ve vyhřáte troubě



1 kg kuřecích stehýnek
sůl
vejce
směs koření Barbecue
1 sáček slaných brambůrků
200-250 g eidamu
 
V kloubu rozpůlená kuřecí stehýnka osolíme a omočíme v rozšlehaném vajíčku rozmíchaném s 2 lžičkami směsi koření "Barbecue". Jednotlivé porce kuřete obalíme v brambůrkách, které jsme najemno rozdrtili a smíchali se strouhaným sýrem eidam. Obalujeme ve vyšší vrstvě materiálu (protože potom zjistíme, že je to moc dobré) a pěkně jej ke stehýnku přitiskneme. Obalené porce vložíme na suchý pekáč a dáme péci do trouby ( 200 °C ) asi na 45 - 50 minut. Obal se nerozteče, ale naopak udělá báječnou kůrčičku a udrží šťávu uvnitř masa.



1 kuře
1 cibule
100 g žampionů
150 g hrášku
olej
50 g arašídů
kari
200 ml Rama Cremefine na vaření
1 žloutek
 
Kuře vykostíme a maso nakrájíme na proužky, osolíme a posypeme kari. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a dusíme do změknutí. Pak přidáme hrášek a žampiony. Jakmile je vše měkké, přilijeme Rama Cremefine na vaření, ve které jsme rozkvedlali žloutek. Už nevaříme, před podáváním posypeme sekanými arašídy.



400 g krůtích prsou
80 g sezamových semínek
1 citron, 1 bílek
petrželová nať
4 lžíce worchesterové omáčky
sůl, koření
 
Připaravíme si marinádu z pokrájené petrželové natě, soli, koření, worchestrové omáčky a citronové šťávy. Maso nakrájíme asi na 6 cm dlouhé pásky a vložíme do mělké nádobky. Zalijeme marinádou a odložíme nejméně na čtvrt hodiny. Prsa vyndáme z marinády a necháme odkapat. Bílek jen mírně vidličkou rozšleháme. Maso nejdříve namočíme do bílku a potom opatrně obalíme v sezamových semínkách. Osmažíme na rozpáleném tuku.



300 g kuřecích filet
sůl, pepř , 250 g nivy
1 dcl Olivový olej Bertolli Classico
1 balení Knorr Zeleninový bujón
1 lžička Knorr Kořenící mix na kuře
2 lžíce Knorr hotová jíška světlá
 
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme sůl, pepř, kořenící směs a necháme tak půl hodinky odležet v olivovém oleji. Nyní maso osmahneme, zalijeme zeleninovým bujónem Knorr a necháme vařit. Až je maso hotové přidáme nastrouhanou nivu a mícháme do rozpuštění. Dle potřeby zahustíme (jednoduše hotovou jíškou).
Jako příloha se hodí osmažené brambory, hranolky, těstoviny i rýže.



800 g kuřecích prsou, 100 ml mléka
2 lžíce Plnotučná hořčice Hellmann´s
160 g tvrdého sýra, 3 lžíce hladké mouky
50 g pažitky nebo petrželky
sůl, pepř, olej na vymazání
 
V hlubší misce smícháme mléko a plnotučnou hořčici. Do misky dáme osolená a opepřená prsa a necháme proležet cca 30 minut (nebo přes noc). V druhé misce smícháme hladkou mouku, nasekanou pažitku a nahrubo nastrouhaný sýr. V této směsi obalíme naložené maso, které dáme do pekáčku vytřeného olejem. Na povrch můžeme vysypat zbytek směsi se sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200C přibližně 30 minut. Podáváme s brambory nebo studené se salátem.
 
 



4  kuřecí stehenní řízky
10 dkg slaniny
4 plátky hermelínu
15 dkg žampionů
3 stroužky česneku
pepř
2 lžičky Knorr Kořenicí mix na drůběž
sojová omáčka, sůl
hladká mouka na obalení
 
Řízky naklepeme, posypeme Kořenícím mixem Knorr na drůbež, opepříme, obalíme v hladké mouce a osmažíme. Vyjmeme a dáme na pekáček. Ve stejné pánvi orestujeme slaninu a žampiony. Přendáme na maso v pekáčku a překryjeme plátky hermelínu. Výpek v pánvi zakápneme sojovkou, krátce povaříme a přilijeme k masu. Zapečeme v troubě tak dlouho, až se sýr rozpustí.



4  kuřecí prsíčka
4 lžíce Rama Culinesse
1 cibule
1 barevná paprika
Knorr vývar
sůl, pepř, kari koření
100 ml Rama Cremefine na vaření
2 lžíce hladké mouky
 
Kuřecí prsíčka osmahneme na Ramě Culinesse dozlatova, pak maso vytáhneme. Dále osmahneme nadrobně nakrájenou cibulku a papriku, zalijeme vývarem a dusíme. Když paprika změkne, osolíme a opepříme, pak přidáme kari. Když se směs začne vařit, přidáme Ramu Cremefine na vaření a mouku. Směsí pak zalijeme kuřecí prsíčka. Přílohou může být rýže, hranolky, brambory.



4 plátky kuřecích prsíček
3 lžičky mletého zázvoru
6 lžic strouhanky, 1 lžička soli
250 ml Rama Cremefine na vaření
lžíce oleje
 
Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem. Obalíme ve strouhance a zabalíme do ruličky. Poskládáme do vymazané zapékací misky. Zalijeme Ramou Cremefine na vaření a pečeme při asi 160 - 180 stupních  30-35 minut, až je smetana vypečená a na mase je růžová kůrčička. Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s červenou řepou.


 
 
 


1  kuře
Rama Culinesse
sůl
1 plechovka piva
1 stroužek česneku
2 lžičky mleté papriky
 
Kuře nasolíme, potřeme Ramou Culinesse smíchanou s paprikou a česnekem. Otevřeme plechovku piva a na ni posadíme kuře. Kuře není potopené v žádné šťávě, kůže je křupavá a vůně piva se natáhne do kuřete



1 kuře - vykoštěné nebo kuřecí prsa
50-100 g sýru Eidam a Niva
1,25 dcl mléka
1 lžíce oleje Bertolli Classico
100 g hladké mouky
špetku soli
olej na smažení
1 vejce
 
Nasolené a lehce naklepané porce drůbežího masa (menší medailonky) namáčíme v sýrovém těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.
Sýrové těstíčko:
Smícháme mléko, hladkou mouku, špetku soli, lžíci oleje a nastrouhaný sýr (Niva, Eidam). 



6 krůtích řízků
sůl, pepř, libeček
anglická slanina
Rama Cremefine
hladká mouka
vejce
strouhanka
 
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme libečkem. Na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a stočíme. Srolované řízky pak obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Zapékací misku vymažeme silnou vrstvou másla, stočené řízky dáme těsně vedle sebe, zalijeme šlehačkou tak, aby byly řízky ponořené. Přiklopíme a pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut. Poté pokličku odstraníme a ještě dopečeme, až budou mít řízky zlatohnědou barvu.


 
 
 


1 kuře
10 dkg šunky
10 dkg sýra
2 smažená vejce
sůl, pepř
 
Kuře vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe šunkou, sýrem a smaženými vejci. Kuře zabalíme jako roládu a svážeme provázkem. Dáme péct asi na hodinu. Průběžně podléváme vodou. Podáváme s vařeným bramborem.



400 g kuřecích prsou
10 g škrobu
200 g cibule
1 dcl oleje na smažení
1 vejce
1 palička česneku
1 špetku soli
 
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kousky. Přidáme lžíci škrobu, ušlehané vejce a dobře promícháme. Směs dáme na rozpálený olej a opékáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme. Když je maso bílé, přidáme sůl, drcený česnek a cibuli.



2 kuřecí řízky
200 g brokolice
2 stroužky česneku
1 cibulku
2 lžíce sojové omáčky
sůl, pepř
 
Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na pánvičce, přidáme pokrájenou cibulku, brokolici, osolíme, opepříme, zalijeme sojovou omáčkou a krátce povaříme. Kuřecí řízky naklepeme, poklademe náplní, pevně zabalíme, krátce osmahneme a dáme zapéct do trouby. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.



1 kg kuřecího masa
špetku soli
špetku pepře
3 stroužky česneku
40 g oleje
200 g eidamu
250 ml Rama Cremefine na vaření
 
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do olejem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím steaky. Vše posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme asi 50 minut do zlatova. Příloha: rýže, hranolky, brambory



500 g kuřecích řízků nebo steaků
špetku soli, špetku pepře
3 lžíce oleje, 150 g šunky
100 g cibule
200 g sterilovaných fazolí
80 g Jemný kečup Hellmann´s
špetku chilli koření
 
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na horkém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na nudličky nakrájenou šunku, sterilované bílé nebo barevné fazole, jemný kečup Hellmann´s, špetku chilli, podle potřeby přidáme vodu, dosolíme a krátce podusíme.



4 kuřecí řízky
150 ml Rama Cremefine na vaření
200 g tvrdého sýra
špetka kari koření
 
Naklepeme kuřecí řízky, osolíme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a nudličky orestujeme, slijeme olej a přilijeme trochu vody na provaření. Přidáme kari koření. Až se voda vyvaří, přilijeme Ramu Cremefine na vaření a necháme asi 2 minuty na mírném ohni vařit. Přisypeme nastrouhaný sýr, může být nahrubo. Mícháme a čekáme , až se sýr rozpustí. Jako příloha jsou vhodné hranolky nebo rýže.



30 dkg brambor
50 dkg kuřecích jater
1 balení bramborákového koření
tuk na smažení, 15 ml mléka
 
Brambory nastrouháme, slijeme vodu a zalijeme je trochou vařeného mléka - méně saje omastek, okořeníme bramborákovým kořením, můžeme zahustit trochou hladké mouky. Játra krátce podusíme.
Předpečeme bramborák na jedné straně. Na syrovou stranu rozložíme upravená játra a přidáme přes ně bramborákové těsto. Po dopečení spodní strany bramboráku jej otočíme a dopečeme. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Tip: S mlékem je bramborák křehčí, dá se dělat i později, nehnědne



3 kuřecí řízky
2 lžíce rajského protlaku
2 lžíce bílého vína
2 stroužky česneku, 2 hrsti žampionů
špetku červené papriky
150 ml Rama Cremefine na vaření
sůl, olej na smažení
 
Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Do nerozpáleného oleje vložíme prolisovaný česnek. Poté, co se olej rozpálí, přidáme maso, žampiony a osmahneme. Směs osolíme, opaprikujeme, přidáme bílé víno a rajský protlak. Promícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme Ramu Cremefine na vaření, prohřejeme a podáváme. Jako výborná příloha se hodí rýže. 



4 kuřecí prsa
1 bílý jogurt
sůl, 2 vejce
hrst strouhanky
2 stroužky česneku
špetku chilli nebo kari
4 plátky másla
 
Maso naklepeme, osolíme a naložíme do marinády, kterou připravíme z jogurtu, vajec, česneku a chilli nebo kari. V této marinádě maso necháme 1-3 dny. Potom ho obalíme ve strouhance a klademe na suchý plech. Na každou porci dáme plátek másla a pečeme v troubě 8-10 minut po každé straně v troubě na 220 °C. Ihned podáváme s bramborem. 
Tip: Maso je možno usmažit jako řízek, v tom případě můžeme do strouhanky přidat např. sezamové semínko. Díky jogurtu je maso velmi jemné.



4 kuřecí prsíčka
350-500 ml podmáslí
150 g hladké mouky
1 lžička soli, 1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky kořenící směsi na steaky
1 špetku strouhaného muškátového oříšku
olej na smažení
 
Porce kuřete vložíme do podmáslí a necháme je asi 3 hodiny v chladu uležet. Mouku smícháme s veškerým kořením a kousky masa v ní obalíme. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritujeme. Podáváme s americkými brambory nebo bramborovou kaší a zeleným salátem.



4 plátky kuřecích prsou
1 kelímek Rama Cremefine zakysaný krém
1 žloutek
2 střední cibule
špetku tymiánu
1/2 hrnečku hladké mouky
1 lžička grilovacího koření
1 lžička koření na kuře
1 šálek slepičího vývaru
3 sáčky rýže
4 lžíce Ramy Classic
2 dcl červeného vína
 
Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a rozklepeme. Hladkou mouku smícháme s grilovacím kořením a kořením na kuře. Plátky prsou v ní obalíme a odložíme stranou.  Ramu nebo Floru rozpustíme na pánvi a plátky zprudka opečeme z obou stran a odložíme do tepla. Do zbylého tuku přidáme pokrájenou cibuli a necháme trochu zhnědnout. Zbytek mouky přisypeme do cibule, zamícháme a přilijeme červené nebo bílé víno. Při míchání necháme zkypět a trochu povařit. Přilijeme kuřecí vývar  a necháme 5 minut povařit. Plátky prsou přidáme do směsi, zakryjeme poklicí a necháme 15 minut podusit. Poklici odklopíme, vyjmeme plátky prsou, uložíme na talíř, přikryjeme, lžíci kysané smetany smícháme se žloutkem. Do směsi na pánvi vlijeme zbytek  Rama Cremefine zakysaného krému a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přimícháme zbytek zakysané smetany se žloutkem. Už nevaříme! Přidáme masíčko a můžeme podávat.
Tip: Podávat můžeme např. se šunkovou rýží a brusinkami.



4 kuřecí prsní řízky
20 dkg anglické slaniny
10 dkg sýr Eidam
Rama Classic
sůl
pepř
 
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe anglickou slaninou. Na to položíme řízky a dáme na 20 min. zapéci do trouby. Poté vyndáme a zasypeme strouhaným Eidamem. Vložíme do trouby asi na deset minut, než se sýr rozpeče.
Tip: Podáváme s bramborem či hranolkami. Přeji dobrou chuť



60 dkg krůtích prsních řízků
4 velké cibule
12 dcl Bertolli olivového oleje
sůl, drcený kmín
3 lžíce Ramy Cremefine na vaření
jíška Knorr
sůl, pepř
 
V kastrolku rozehřejeme olivový olej, přidáme na drobno nakrájenou  cibulku a necháme
mírně zesklovatět. Potom přidáme naklepané, osolené a opepřené krůtí řízky a orestujeme z obou stran. Posypeme 2 lžičkami drceného kmínu a dusíme do měkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou jíšky Knorr , povaříme chvíli a  vše ponorným mixerem rozmixujeme. /komu nevadí kousky kmínu a cibulky, nemusí mixovat.



4 plátky Kuřecí prsíčka
200 g Sýr Niva, 200 g šunky
1 Paprika červena, 1 Paprika zelená
250 g Čínských nudlí
50 g šalotky, podle chuti  Česneku
100 ml Ramy Cremefine ke šlehání
špetka Bazalky
špetka Pepře bílého
2 lžíce Bertolli Classico
 
Vykoštěná kuřecí prsa osolíme, opepříme bílým pepřem, opečeme z obou stran a dále pečeme 10-15 minut při 200C. Nakrájenou šalotku, česnek, červenou a zelenou papriku bez semen opečeme na oleji a smícháme s uvařenými čínskými nudlemi. Ve smetaně rozehřejeme nastrouhanou Nivu, přidáme na menší kostky nakrájenou šunku a bazalku. Omáčkou poléváme upečená kuřecí prsíčka a podáváme s nudlemi.



8 kuřecích stehýnek
1 lžíce Ramy Culinesse
2 stroužky česneku
20 dkg Ramy Creme Bonjour
3 lžíce strouhanky
6 lžic nastrouhaného parmezánu
Sůl
 
Na pánvi rozehřejeme Ramu Culinesse a opečeme česnek. Odstavíme a přidáme ostatní ingredience. Kůži na stehýnkách opatrně uvolníme prsty od masa a do kapsy naneseme lžičkou sýrovou nádivku. Rozložíme na pekáč, trochu posolíme (nádivka je již slaná!) mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 45 min. Podáváme se zeleninovým salátem či jinou běžnou přílohou (rýže, brambory, pečivo). Vynikající jsou i studená. Pokud nemáte po ruce petrželku nebo česnek, lze je nahradit bylinkovým bujónem od Knorru (petržel, česnek).


 
 
 


1 kuře
sůl, pepř
200 g hub
1 balení Slepičí bujón Knorr
4 plátky šunky
4 sázená vejce
 
Omyté kuře rozkrojíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v troubě na rozehřáté Ramě ova po obou stranách opečeme. Před dopečením přidáme plátky hub, pak na porce upečeného kuřete položíme plátek šunky, zalijeme šťávou s houbami. Na šunku položíme sázená vejce a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.



2 kuřecí stehna
1 Knorr Aromat, majoránka, pepř, kmín
1 maggi, 1 olej
1 cibule, 1 balíček mražené zeleniny
100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky
 
Kuřecí stehna rozdělte na poloviny, obalte je v koření (Aromat., maj., pepř, kmín, maggi) a orestujte je na oleji a cibulce. Vložte do „papiňáku“, přisypte balíček zeleniny, podlijte do poloviny vodou a 20 – 25 minut vařte. Pak kuře vyjměte. Z mléka a hladké mouky přepravte „záklechtku“, vlijte do hrnce a krátce povařte omáčku. Osolte a kuře vložte zpět. Jako příloha se hodí těstoviny či rýže.



1/2 kg kuřecích prsíček
1 kelímek Rama Cremefine ke šlehání
2 lžíce Ramy Classic
1/2 balení steakového koření
sůl, 6 stroužků česneku
 
Kuřecí prsíčka osolíme a posypeme steakovým kořením. Skleněný pekáč vymažeme Ramy, kuřecí prsíčka do něj vyskládáme a zalejeme smetanou ke šlehání a dáme do trouby péct. Asi po půl hodině maso otočíme a ochutíme česnekem.
Tip: Před dopékáním můžeme maso ještě jednou otočit.
 
 



6 kuřecích řízků
1 Rama Cremefine na vaření
vejce
strouhanka
Bertolli Classico
 
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme a zatlučeme do nich strouhanku (nejlépe to jde pěstí), obalíme ve vajíčku a zprudka opečeme na pánvi. Skládáme do zapékací misky a zalijeme šlehačkou, pečeme asi 45 min při 220°. Podáváme s bramborem nebo s hranolkami


 
 
 


300 g Kuřecí stehenní či prsní řízky
1 kelímek Rama Cremefine na vaření
1 kelímek sterilovaných žampiónů
1-2 Tavené sýry
3-4 Cibule
1-2 lžíce Hořčice plnotučné
1-2 špetky sůl, pepř, špetku kari
rýže, těstoviny
 
Na pánvi osmažíme na plátky nakrájenou cibulku, pak přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a restujeme. Až je maso osmažené, přidáme žampiony, hořčici podle chuti, tavený sýr a zasypeme kari - výsledná směs by měla mít žlutou barvu. Podlijeme mírně vodou a dusíme maso do měkka. Před dokončením vlijeme do směsi smetanu. Povaříme a podáváme s rýží nebo těstovinami - úspěch je zaručen!



4 kuřecí stehna
mouka
2 - 3  vejce
strouhanka, trochu mléka
250 ml Rama Cremefine na vaření
Hera
 
Kuřecí porce obalíme v trojobalu (nejdříve v mouce, pak v rošlehaném vejci s trochou mléka, nakonec ve strouhance). Obalené porce vložíme do pekáčku a zalijeme smetanou. Kuřata můžeme ještě poklást slabými plátky Hery. Vložíme do trouby a pečeme až kuřata zezlátnou (cca 45 - 60 min).



1 kg vepřové maso
2 tavený sýr
sůl, pepř, směs koření
2  vejce, 2 brambory
hladká mouka
1 balení Ramy Cremefine na vaření
 
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme, posypeme kořením a naklepeme. Z jedné strany je potřeme taveným sýrem. Nastrouhané brambory smícháme s vejci, noukou, aby vzniklo středně husté těstíčko. Do těstíčka namáčíme řízky a na oleji je smažíme, nejprve na namočené straně.
Do hrnce dáme trošku oleje, smažené řízky položíme na dno, podlijeme vodou a podlijeme smetanou.
Na mírném ohni dusíme, dokud se šlehačka nevsákna.


 
 


500g kuřecích prsou
2 vejce
3 lžíce solamylu
4 lžíce oleje
1 lžíce magi, 2 lžíce worcesteru
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžička kari a soli
1 lžička mletého bílého pepře
4 menší cibule
olej na smažení
 

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. V míse rozšleháme vejce, přidáme solamyl, olej, magi, worcester, papriku, kari, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme. Cibuli nakrájíme na kolečka a přidáme do marinády. Maso naložíme do směsi a uložíme na 24 hodin do chladničky. Na rozpáleném oleji osmažíme masovou směs dozlatova.

 

Kuře kung-pao
 
40 dkg kuřecího masa na kostičky, smíchat s jedním vejcem a 1 lžičkou solamylu, osolit a promíchat. Vložit do rozpáleného oleje a osmažit do zlaté barvy. Pak přidáme 5 dkg loupaných arašidů, chilli papričky na malé kousky, zalijeme zálivem ze 2 lžic sojové omáčky, 1 lžíce červeného vína, špetky cukru, soli a glukasolu. Ještě krátce pomícháme.